Torrt och slitet hår?

Ett återkommande problem är just att håret känns torrt och slitet. Två stora stora skurkar i dramat är hårfönen och andra heta stylingredskap samt att du tvättar håret för ofta.

torrt hår hårfön

Här får du några små enkla tips på hur du kan få håret att må bra igen

  1. Tvätta inte håret för ofta. Gör det 1 till max 2ggr i veckan och gör det ordentligt vid det tillfället. Schampo, inpackning och sedan balsam. Just i den ordningen.
  2. När det gäller schampo så tipsar vi om  Eco Cosmetics – ett milt schampo som inte torkar ut håret lika mycket som många andra produkter. När det gäller balsam så kan du istället gå på något starkare,  märket Faith in Nature Jojoba hamnar högt upp på vår lista!
  3. Gå till frisören mer regelbundet. På så vis undviker du att topparna slits och nöts bort. Behöver inte vara ett stort ingrepp, toppa lite för att håret ska se friskt och livligt ut!
  4. Spara inte in pengar på lågpris-produkter. Visst finns det prisvärda också, men man får verkligen vad man betalar för i det flesta fall. Mitt tips är att du frågar din frisör vilken produkt hon/han kan rekommendera för just ditt hår.

Fler tips inom kort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *